SÖKMOTOROPTIMERING

SÖKMOTOROPTIMERING

Hem / Tjänster / Sökmotoroptimering

APEX SEO AB

den bästa Marknadsföringskällan

Sökmotoroptimering är ett av de mest effektiva marknadsföringsalternativen. Istället för att marknadsföring ska ”övertyga” kunden att köpa något så innebär sökmotoroptimering att företag istället möter kunden mitt i en köpprocess. Den kund som några sekunder tidigare gjort en sökning på Google efter just den produkt eller tjänst som ditt företag säljer

Vi på Apex Seo har lång erfarenhet av att arbeta med sökmotoroptimering och har sett flera exempel på hur företag kunnat expanderat kraftigt tack vare bättre positioner på Google.  Med förstklassig sökmotoroptimering ändras allt! 

Är ert företag beredd på kraftig expansion? 

U

Informationsfasen

Att konsumenten befinner sig i informationsfasen kännetecknas av breda sökningar, så som “fakturaköp”, “städfirma” eller ”målare”.

Värderingsfasen

Under den här fasen blir sökningarna smalare, så som “Bäst målare i Göteborg” eller “Bäst snickare i Stockholm”.

Köpfasen

Nu sker sökningarna i syfte med att göra ett köp, till exempel “Anlita målare Stockholm” eller “köpa factoring”.

Viktigt att synas under köpprocessen

Innan ett köp sker online har de flesta använt Google för att söka efter var den produkten går att köpa eller för att hitta mer information om just den produkten. Sannolikt gör du som läser det här precis samma sak.

Hur gjorde du senaste gången du köpte något online? 

Forskning visar på att 81% av konsumenter söker information om produkter och jämför dessa online inför ett köp. Inom B2B ligger den siffran på 94 procent!

Med tusentals potentiella kunder som söker information om produkter och tjänster på nätet, är det kritiskt att synass under köpprocessen – annars går försäljningarna troligen till en konkurrent som rankar högre än Ert företag i Google.

Att ranka i toppen av Google genom sökmotoroptimering innebär att ert företag erbjuder kunden en produkt/tjänst exakt när kunden söker efter detta. Detta är oerhört kraftullt och ger därför en av de högsta konverteringsgraderna inom marknadsföring. 

Vad betyder det här för er?

Apex SEO kan hjälpa Er att transformera Ert företag för att nå sin fulla potential. Vi har testade system redo att appliceras på Ert företag för att börja ge Er resultat direkt. Sökmotoroptimering är mycket mer kraftfullt än man först kan tänka sig, något som våra kunder märker när de anlitar oss.

Vi har lång erfarenhet av hur Googles sökmotorer fungerar samt följer löpande hur de bästa i världen arbetar med SEO för att kunna applicera dessa arbetsprocessen på våra kunders hemsidor.

Vår arbetsprocess innebär alltid att vi satsar stenhårt på de tuffaste sökfraserna. Det är en självklarhet för oss eftersom vi vet hur man tar sig till toppen och dessa sökord kan generera absolut bäst trafik till våra kunders hemsidor. Att välja de enkla, och mindre lönsamma, vägarna har aldrig varit något för oss.

Vad är SEO / Sökmotoroptimering?

&

SEO (Search Engine Optimization)

Sökmotoroptimering går ut på att förbättra en webbplats utifrån hur sökmotorerna ser på webbplatsen. Målet är att få in det största möjliga antal organiska besökare från Google.

SEO används av både företag och privatpersoner för att maximera deras synlighet på internet och därmed ta sin verksamhet till nya nivåer.

SEO är nästan 900 procent mer effektivt

Kunder som hittar till er hemsida efter att de sökt svaret på ett problem kommer av naturliga skäl konvertera bättre. De är intresserade och mer mottagliga för det som säljs.

SEO är på så vis en överlägsen marknadsföringskälla och lead-generator eftersom konverteringen blir så extremt mycket högre.

Mobilsökningar vanligare

Enligt Google sker nu mer än hälften av alla sökningar i mobilen. En siffra som ökar kraftigt år efter år. En större andel som använder mobilen innebär även att sökmotorerna har fått högre funktionalitet.

Att synas på lokala sökningar är därmed självklart för tjänsteföretag och lokala butikskedjor. En lokal sökning innebär även att Google Maps används i större utsträckning.

SEO ger högkvalitativa leads

Det finns studier som visar att 14,6 % av besökarna på en webbplats genomför ett köp om de kommer dit via organiskt sök, exempelvis sökning på Google. Det ska med fördel jämföras med de 1,7 % som genomförde köp efter traditionell marknadsföring som exempelvis telefonförsäljning eller annonsering där man behöver betydligt fler visningar för att få till ett sälj.

Sökmotorer står för 64 procent av all trafik

En studie som analyserade över 310 miljoner besök på webbplatser fann att sökmotorer, så som Google, stod för att referera 64 procent av all trafik.

Sociala medier som Twitter, Facebook och Instagram är också viktiga men det står klart att organiska sökningar är källan till den största delen av all trafik till många webbplatser.

Haloeffekten

Att ha stor synlighet på Google innebär en förbättrad trovärdighet för företaget. Efter att kunder har sett varumärket regelbundet kommer företaget automatiskt ses som seriösa och som en stor aktör i branschen.

Detta fenomen kallas för Haloeffekten och är ett starkt verktyg för varumärkesbyggande. Utöver synlighet på Google skapar därmed SEO en högre ROI genom förhöjd trovärdighet och konvertering när man jämför med andra marknadsföringskanaler.

“Många tror det är omöjligt att nå toppen av Google med sin hemsida bara för ett de försökt själva eller anlitat tidigare SEO-byråer och inte lyckats. Detta kunde inte vara längre från sanningen, man måste bara veta hur man tar sig dit”

Joel, CO-Founder APEX SEO AB

Varför välja apex SEO?

Vi har över 40 års sammanlagd erfarenhet av IT och sökmotoroptimering och vi använder säkra, effektiva och tidsbeprövade metoder för att säkerställa topp-rankings på Google.

R

För att vi levererar resultat

Vi kan visa resultat. Det viktigaste en SEO-byrå kan visa upp, som referens, är tidigare kunder som de lyckats ge förstaplaceringar på Google. Det är vad som räknas.

När vi tar emot en ny kund sökmotoroptimerar vi hemsidan för de svåraste orden i deras bransch och expanderar oftast därifrån. Såhär har vi gjort framgångsrikt sedan vi startade med sökmotoroptimering.

R

För att vi lyckas långsiktigt

Vi ser till att företaget växer. Om er hemsida är ett frö så är vi den grönfingrade botanikern som får det fröet att växa till ett stort tjockt träd. Ju mer vatten, jord och kärlek hemsidan får desto snabbare växer sig trädet stort – och tar fina positioner på Google.

Vi jobbar långsiktigt med auktoritet och styrka för att hemsidan ska nå växa och nå ut till potentiella kunder genom specifika och lukrativa organiska sökfraser.

som partner så får ni

R

Ökad Exponering & Branding

En naturlig del av att ligga högst upp i sökresultaten är att företaget brandas som en stor aktör inom området kunden söker inom. Dessutom är den organiska rankingen statisk och ligger där 24/7, oavsett hur mycket klick till hemsidan man får.

Med SEO blir ert företag mer synligt. Detta är fördelen jämfört med Adwords där ni får betala per klick och när dagsbudgeten är slut är ni inte längre synliga.

R

Fler kunder

De allra flesta väljer att besöka en av de tre högsta sökträffarna på Google. Genom att synas där ökar därmed antalet besökare och även antalet som köper era tjänster eller produkter.

Vi erbjuder högkonverterande hemsidor som tar vara på de besökarna och konverterar dem till kunder.

R

Ökade intäkter

Vi ser till att maximera chansen att fler besöker hemsidan, fler tar kontakt med er och fler genomför köp. På så sätt så kommer intäkterna att öka öka era intäkter. 

Vårt mål är alltid att kunden får ökade intäkter. Men det är även viktigt att företaget är beredd på den kraftigt ökade tillströmningen av kunder. Det är trots att bemötandet som till slut avgör om besökaren blir en kund eller inte.

Processen:

Uppstart & Analys

Innan vi påbörjar arbetet gör vi en djupgående analys för att se potentialen för vårt arbete. Vi ser till att det finns tillräckligt med sökvolym och efterfrågan för att kunna leverera maximalt med resultat.

Fullständigt grundarbete

Att genomföra ett grundarbete är extremt viktigt för att bygga en långvarig plan. Det är stommen som resterande arbete vilar på.  Vi ser exempelvis till att texter, navigering och struktur är optimerad för de sökord ni vill ranka på.

Ökad auktoritet

Genom våra unika metoder kommer er hemsida gå från ”vanlig hemsida” till en stor aktör i Googles ögon. Detta kommer innebära att hemsidan rankas högt på ett flertal sökord.

Processen:

Utbyggnad

Vi kan när som helst bygga ut hemsidan för att exempelvis nå kunder från nya städer. Vi jobbar idag med kunder som har verksamhet i flera städer i Sverige och vi har hjälpt dessa att hamna högt på Google i samtliga dessa städer.

Konvertering

Konverteringen på hemsidan är lika viktigt som sökmotoroptimeringen. Vi ser till att besökaren enkelt för den information som efterfrågas och det därmed snabbt övergår till ett köp ell en kontakt till företaget.

i

Rapportering

Med månadsvis rapportering ser vi till att ni som kund alltid har full koll på utvecklingen Vi skickar rapporter som visar ranking, antalet besökare och hur många offerter ni fått via hemsidan för varje månad. Ni ser med andra ord exakt vad Ni får för pengarna och hur hög ROI Ni har på vår tjänst.

Framtidssäkert arbete

Eftersom vi jobbar tillsammans med världsledande SEO-experter så har vi alltid full koll på de ändringar som sker i Googles algoritm. Hos oss så är er hemsida i säkra händer när Google gör sina ändringar.

Från 6 månaders bindningstid

Vår verksamhet bygger på att det finns en bra relation mellan oss och er som kund. Därför har vi valt att endast ha sex månaders bindningstid på våra SEO-paket. Efter dessa sex månader genomförs en avstämning och vi avgör tillsammans om arbete ska fortgå eller inte.

Än så länge har alla våra kunder fortsatt jobba med oss efter upp startsperioden.

“Att anlita duktiga SEO-experter för sin webbplats är som att sätta ett frö och sedan anställa världens bästa botaniker för att få det att växa. Fröet kommer att växa sig till ett gigantiskt träd på nolltid”

Joel Skoog, CO-Founder APEX SEO AB

Amatör vs. Professionell SEO

Om inte reglerna följs - blir man straffad

Google har alltid haft regler för vad som ska göras, och vad som inte ska göras. Det gäller att hålla sig till dessa regler. I annat fall riskeras hemsidan försvinna ur Googles sökresultat. Försök aldrig att ”lura” Google för att nå högre. Det kan resultera i hårda straff.

i

Om det inte byggs ordentligt - faller det till slut

Det gäller att bygga hemsidans auktoritet säkert och organiskt, vilket är det sättet som Google även belönar mest. Därmed byggs en stabil grund som hela hemsidan vilar på.

~

Att bygga säkert - är vägen till toppen

Professionell SEO är enda säkra vägen uppåt i Googles sökmotor. Det händer hela tiden att vi får in klienter som har misslyckats med andra SEO-byråer. De anlitar oss och stannar sedan hos oss.

Q

Felaktig SEO - ger ingen ranking

Googles ”spindlar” klättrar konstant runt på webben och letar efter vad som är rätt och fel på hemsidorna. Utifrån det kommer Google att omprioritera sitt index utifrån efter ett 100-tals olika parametrar. Google kommer alltså hitta de fel som finns på hemsidan, förr eller senare, vilket innebär att någon förbättrad ranking inte sker.

Att ta risker - är att leka med elden

Utsätt inte ert företag för onödiga risker genom att välja amatör SEO-byrå. Det är slöseri med tid och pengar – utan att det ger något resultat.

Kvalificerar du?

Hos oss så finns inga säljare, vi jobbar inte så. Vi kan inte ta in vem som helst. Vi har varken tiden, viljan eller kapaciteten för det.
Endast de som verkligen vill vinna, synas högre än sina konkurrenter i Google och expandera i maxfart är kunder vi kan tänka oss att arbeta med.